Puthja buzë-buzë nuk është aq universale sa mund të mendojmë se është, kështu që a mundet që numri i ndryshëm i mënyrave që njerëzit puthin të zbulojë se çfarë është në lidhje me këtë akt intim që ne e konsiderojmë të rëndësishëm?

Sipas BBC, dy teori pse njerëzit kanë nevojë për të puthur burojnë nga ideja se që kur jemi foshnje ne kemi një dëshirë të lindur për prekjen e buzëve. Në një rast, mund të jetë që ne e lidhim prekjen e buzëve me ushqyerjen me gji dhe ky refleks është i lindur tek të gjithë.

Ekziston gjithashtu një sugjerim që nënat dhe fëmijët e tyre të lidhen me puthjen buzë-buzë për shkak të diçkaje të quajtur ” transferimi i ushqimit të paragjinisë “. Nënat e paraardhësve tanë të lashtë mund të kenë përtypur ushqimin tonë për ne në vitet tona të para dhe e kanë transferuar direkt në gojën tonë. Kjo është diçka që shihet tek paraardhësit tanë më të afërt, shimpanzetë si dhe majmunët e tjerë të mëdhenj.

Loading...

Ajo që është e rëndësishme me puthjen buzë-buzë dhe llojet e tjera të puthjes është se momenti ka të bëjë me ndarjen e informacionit të ngushtë, intim për njëri-tjetrin.

Të puthësh duke shtypur buzët së bashku është një sjellje pothuajse unike njerëzore. Nëse puthja ka një qëllim evolucionar, pse nuk shohim më shumë kafshë duke u puthur? /abcnews.al

Loading...